Om oss

Personal

Tasspalatset startades 2016, i ett samarbete för att främja verksamhet inom hund och hundträning i området kring Floda. Efter stor efterfrågan om inomhushall och efter fler års erfarenhet startade vi Tasspalatset i Floda, ca 20 min från Alingsås.

Tanken bakom Tasspalatset är att alla ska kunna träna hund i en schysst miljö, vare sig det är genom hundkurser eller egenträning. Hallen är försedd med matta, pentry och teorisal. Temperaturen är behaglig året om, träning temperatur 16-18°c på vintern och runt 18-20°c under sommaren. För de som självtränar och hyr hallen finns bla rallyskyltar och nose work attiraljer mm att tillgå.

Vi anordnar olika typer av events, föreläsningar, lydnadscamps, nosework läger, barnläger under skolloven, olika former av tävlingar, både officiella och inofficiella. Vi erbjuder även hundkurser. Med vårt utbud vänder vi oss till alla omkring Floda och Alingsås men även från övriga delar av Sverige.
Är du instruktör eller hundfysioterapeut/canineopat och kan tänka dig att jobba tillsammans med oss, skicka en spontan förfrågan till oss vad just du tänkt dig .

info@tasspalatset.se

Välkomna till Tasspalatset önskar Jessica

Våra instruktörer

Hundkurser Alingsås

Jessica

I slutet av 2014 utbildade jag mig till Nose Work instruktör och då startade min hundkarriär på riktigt. Sedan jag blev godkänd Nose Work instruktör och godkänd doftprovs domare har jag instruerat i Nose Work, anordnat Nose Work läger, doftprov, tävlingar i klass1 och klass2.

2015 blev jag färdig dipl. hundfysioterapeut, massage- och laserterapeut för hund, hundsim- och balansbollsinstruktör. Hos Aghard Hundsport har jag utbildat mig till PT för hund, där jag arbetar mycket med pulsmätning/konditionstester.

Är även utbildad PT i Vattentrask. Examen till KostCoach Hund, för Gittan Engberg på Svenska PedagogHundsinstitutet, SPI, blev godkänd 2020-01-02. Jag jobbar även med hundens fascia och har utbildning via Atlas Balans.

Hundens hälsa ligger mig varmt om hjärtat. Sedan februari 2015 arbetar jag heltid i Tasspalatset med hundkurser och friskvård/rehabilitering för hund.

Hundkurser Alingsås

Therese

Therese har haft hunddagis i egen regi i över 10år och ansvarar för hunddagiset på Tasspalatset.

Hon är utbildad i specialsök, narkotika, vapen och sprängmedel, hos Svenska Specialsökshundar AB i Norrtälje, med sin Holländska Herdehund ”Dexter”. De får arbeta i ett skarpt läge för att förebygga.

Hon tränar upp lille Tasso på bild som även han ska bli narkotikahund . Dessa två ska avlasta varandra

Hundkurser Alingsås

Sofia

Utbildade mig 2020/2021 till Hundinstruktör på Hundens Hus i Gbg. 2021-2023 utbildade jag mig till Hoopersinstruktör hos Royal Dog Education.

Jag håller valpkurser, unghund- och vardagslydnadskurser.

Är utbildad leg djursjukskötare och har jobbat inom djursjukvården i 25 år.

Själv har jag en labradortik på 5 år och hon har fått träna många olika hundsporter, viltspår, apportering, nose work, rallylydnad och Hoppers. Hon är en rolig träningskamrat och älska familjemedlem.