Efter skada, sjukdom, operation eller liknande är det viktigt att hunden får hjälp med att bygga upp sin muskulatur på ett korrekt sätt. Annars ökar risken för felbelastning, överansträngning och på sikt nya skador.

Vi jobbar utefter hundens förutsättningar och strävar efter att återfå normal funktion, styrka och rörlighet. Med hjälp av olika behandlingsmetoder hjälper vi hunden att åter bygga upp sin muskulatur och rörlighet.

1:a besök/behandling av hundfysioterapeut, 650kr

1:a besöket räknas som 1 tillfälle vid köp av 5 eller 10-kort.


Rehabilitering av hunden är ett komplement till veterinärvården.

Tillsammans med dig som djurägare lägger vi upp en träningsplan som passar er.
När vi jobbar med rehabilitering sker det ofta i samråd med veterinär och anpassas efter hundens tillstånd och utvecklingskurva.

Vi använder oss bla av
Water Walker sk. vattentrask, vibrationsplatta, balansträning, smärtlindrande behandling, massage, stretching, laser, muskeluppbyggande träning och neuromuskulär träning.

Vi återuppbygger

– muskulatur & styrka

– koordination & balans

– uthållighet.

Vet du om att din hund ska genomgå en operation, ta kontakt med oss innan operationen, så jobbar vi fram en träningsplan. Träning i förebyggande syfte har visat sig både förbättra resultaten samt ge en kortare rehabiliteringstid.

När du får en remiss på rehabilitering från din veterinär, så täcker försäkringsbolagen rehabiliteringskostnaderna helt eller delvis, beroende på bolag och typ av försäkring.

Jourtider

Jourtider: Tid efter ordinarie arbetstid. Under jourtid debiteras 800kr/besök på Tasspalatset.

Avbokning ska ske senast kl 16.00 dagen före annars debiteras 800kr.


Har ni frågor, välkomna att ringa 0793-404236 eller skicka ett mail till rehab@tasspalatset.se //Jessica Axelsson

Kommentar (1)

 • Lejla| 2020-01-24

  Hej.
  Jag har en hund som har gjort en TTA operation och har nu även patellaluxation på samma ben, han har knappt muskler och vill hjälpa honom med att bygga upp det innan han får göra någon större påfrestning. Han har även opererat ett framben och den är krokig och har väldigt mycket artros. Så hela han går väldigt mycket som en orm och är fel belastad. Där finns ingen fysioterapeut som gör hembesök så jag tänkte göra det här hemma och köpa apparater tills jag kan låta honom åka i bil.
  Vet ni möjligtvis vilken apparat men ska köpa, vill ha en muskelstimulerande samt en smärtlindring. Tänkte även köpa en LLLT maskin. Ska givetvis besöka en hund fysioterapeut som visar hur jag ska göra. Men vet inte vad jag ska köpa, har ni några råd?
  Mvh Lejla Johansson

 • Svara

  E-postadressen publiceras inte.