FRISKVÅRDSPROGRAM

Ett rätt uppbyggt träningsupplägg för hund minskar risken för skador och ökar möjligheten att lyckas i träning/tävling/vardag. Efter en inledande friskvårdskontroll gör vi en funktionsanalys utifrån er situation. Vad innebär de rörelser din hund förväntas utföra och finns det specifika rörelser eller moment som den i själva verket bör undvika eller minimera? Här lägger vi upp träningen och vardagen för din hund utefter dina tankar och ambitioner kring önskat resultat. Jag tar fram ett 4 veckors träningsprogram. I dag lever våra hundar ett aktivt hundliv. Vi jagar, drar, tävlar i lydnad och i agility, använder hundarna i sök -och räddning mm. Dessa hundar kan jämföras med elitidrottare.

Besöket beräknas ta ca 90 min, 1200kr


Friskvård för hund handlar om kondition-, styrke- och rörlighets träning vilket ger en sund hund!

Bra friskvårdsträning handlar om att anpassa träningen till arbetsuppgiften. En hund som skall jaga ska vara så pass vältränad innan jakten att den klarar av att jaga, det är så man förebygger skador! Samma gäller med agility hundar, draghundar osv.

Det är inte under tävlingen eller på agility banan som den fysiska träningen görs, där ute ska hunden ha så passa goda förutsättningar att den klarar av sitt lopp utan skador.

Lägg grunden redan hos unghunden. Gå hellre korta och spännande promenader i terräng, där valpen får använda sin kropp. Gå i myr, snår, blåbärsris, över stock och sten. Det är viktigt att träna kroppskontroll och stabilitet redan hos den unga hunden. Det ska vara roligt och kravlöst! På detta viset stärker ni också er relation. Kondition och längre promenader hinner ni med när hunden blivit lite äldre. Visst är det viktigt att låta den unga hunden får vara valp, lös och busig. Några gånger i veckan kan man låta valpen och unghunden rusa av sig under kortare tid. Men undvik långa springpass, det har ni igen längre fram.

Vilodagar!!! Kom ihåg vilodagar. Minst en gång i veckan behöver hunden en vilodag. Då kan ni med gott samvete hoppa över allt vad träning, promenader och motion heter. Vilodagar är till för mental- och psykisk återhämtning och därför skall hunden bara vila.

Rastning för att uträtta sina behov och sedan tillbaka till soffan, korgen eller sängen.


Har ni frågor, välkomna att ringa 0793-404236 eller skicka ett mail till rehab@tasspalatset.se //Jessica Axelsson

Svara

E-postadressen publiceras inte.