När man tävlar officiellt i Nose Work måste man ha ett godkänt doftprov. Ska man vara med på inofficiell tävling, clear round, läger mm i Nosework bör man ha ett godkänt doftprov, SNWK uppmanar oss arrangörer att kräva detta för att säkerställa så att hunden kan doften och att förare och hund har ett gott samarbete. Hunden måste uppnått en ålder av 10 månader för att få göra provet. Är man fler som ska tävla med samma hund måste ekipaget ha godkänt doftprov.

 

 

 

 

 

 

Vid doftprov är det 12 st behållare (kartonger) varav en av dem innehåller doft. Man får tre minuter på sig att identifiera doften i den rätta behållaren. Därefter får man ett diplom att man klarat doftprovet. Är man medlem i SKK ansluten klubb som tex Svenska Nosework klubben så får man resultatet registrerat hos dem.

Tasspalatset erbjuder doftprov i alla de tre dofter som finns i Nosework: eukalyptus, lagerblad samt lavendel.

Har ni några funderingar hör gärna av er till mig Jessica på tel: 0793-404236

Kostnad: 250kr/doft

Avgiften betalas till swishnr 123 593 111 8 eller bankgiro nr 5072-9052, betalningen ska vara oss till handa för att vara anmäld och ha en plats. Ange namn och datum på betalningen. Anmälan är bindande och utebliven plats faktureras. Återbetalas endast vid veterinärintyg.

Medtag stamtavla/tävlingslicens och vaccinationsintyg till provtillfället.

Anmälan är bindande.

Genom att anmäla dig till kurs hos oss godkänner du även hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.


10 november, söndag, 2019

Doftprovet öppnar kl 09:00 med eukalyptus

8 december, söndag, 2019

Doftprovet öppnar kl 09:00 med eukalyptus

Mail kommer närmare inpå med din ca tid för start. Eukalyptus börjar, därefter lagerblad och sist lavendel.


Anmälan görs genom att klicka här