Officiell TSM Nose Work tävling innebär att det är i samarrangemang med SNWK (Svenska Nose Work Klubben) och att alla momenten ingår, behållar-, inomhus-, utomhus- och fordonsök.

Tävlingen innebär att hunden ska hitta en doft, hydrolat, som är placerad på en bärare, ex tops, möbeltass. Denna är inte synlig för hund eller förare. När hunden som är tränad på att hitta doften visar för föraren att ”här är den” meddelar hen domaren med att säga ”markerat”. Är detta rätt erhåller ekipaget 25 poäng, varje moment är värt 25 poäng, dvs maxpoäng 100 per tävling. Man kan få fel på vägen som att hunden krafsar på lådor, sätter upp framtassarna på lacken på bilen mm. Dessutom går allt på tid. Kriterierna för en eventuell vinst går i ordning: flest poäng, minst fel och kortast tid.

Vi kan med stolthet presentera vår sponsor för tävlingarna:

 

 

 

 


HALLOWEEN NOSEN, 2 tävlingar, 4 november

Vi har valt att göra två tävlingar för att minimera väntan på prisutdelning för förmiddagsgruppen. Val av starttid görs via formulären.

OFFICIELL TSM NOSE WORK TÄVLING, KLASS 1

4 november 2017  (förmiddag alt. eftermiddag)

DAGENS DOMARE: Sara Lathi och Linda Johansson

ARRANGÖR: SNWK
ANORDNARE: TASSPALATSET

PLATS: Ej bestämt, Lerums kommun
PARKERING: återkommer

ANTAL STARTANDE MAX: 25st förmiddag 25st eftermiddag

ANMÄLAN: Först till kvarn,
Anmälan öppnar 2017-10-07 kl 13:00 via formulär nedan.

REGLER: SNWK´s regler för anmälan och tävling. Doftprov eukalyptus. Endast en start per förare eller hund. Löptikar startar som egen grupp, sist. Synligt Gult band för hundar som behöver extra utrymme.

Bindande anmälan via formulären. Återbetalning sker endast med veterinärsintyg gällande tävlingsdagen alt uppflytt el löp hos tik. Löptikar startar sist och kan endast vara med i eftermiddags tävlingen.
Man kan endast anmäla sig till en tävling, inga byten görs i efterhand utan då får man anmäla på nytt, så tänk efter före ni anmäler.

KOSTNAD: 480kr

I bekräftelse mail om reserverad plats kommer uppgifter om regler för betalning. Garanterad plats har man först när betalning skett.

Tävling med start förmiddag, 25st deltagare

REGISTRERING: Från kl 8:00
BANVANDRING: Kl 9:00

Prisutdelning kommer ske runt lunchtid när tävlingen är avslutad

Tävling med start eftermiddag, 25st deltagare

REGISTRERING: Från kl 12:00
BANVANDRING: Kl 13:00

Prisutdelning kommer ske så snart tävlingen är avslutad och resultaten sammanställda

VÄLKOMNA

Önskar

Jessica-Linnea-Maria


Anmälan förmiddag / Anmälan eftermiddag

formulär läggs upp 2017-10-07 kl 13:00