Officiell TSM Nose Work tävling innebär att det är i samarrangemang med SNWK (Svenska Nose Work Klubben) och att alla momenten ingår, behållar-, inomhus-, utomhus- och fordonsök.

Tävlingen innebär att hunden ska hitta en doft, hydrolat, som är placerad på en bärare, ex tops, möbeltass. Denna är inte synlig för hund eller förare. När hunden som är tränad på att hitta doften visar för föraren att ”här är den” meddelar hen domaren med att säga ”markerat”. Är detta rätt erhåller ekipaget 25 poäng, varje moment är värt 25 poäng, dvs maxpoäng 100 per tävling. Man kan få fel på vägen som att hunden krafsar på lådor, sätter upp framtassarna på lacken på bilen mm. Dessutom går allt på tid. Kriterierna för en eventuell vinst går i ordning: flest poäng, minst fel och kortast tid.

 


 VÅRSÖKET, 17 mars klass 1

Anmälan öppnar 17/2 kl 10:00 först då syns anmälningsformuläret

OFFICIELL TSM NOSE WORK TÄVLING, KLASS 1

DAGENS DOMARE: Sara Lathi, Linda Johansson, Lotta Castell och Anneli Johansson

ARRANGÖR: SNWK
ANORDNARE: TASSPALATSET

PLATS: Återkommer
PARKERING:

ANTAL STARTANDE MAX: 100st

ANMÄLAN: Först till kvarn. Ofullständiga och felaktiga anmälningar kommer sorteras bort och hamna på reservlista.

REGLER: SNWK´s regler för anmälan och tävling. Doftprov eukalyptus. Endast en start per förare eller hund. Löptikar startar som egen grupp, sist.

PÅ TÄVLINGSDAGEN
REGISTRERING: Från kl 8:00

BANVANDRING: Kl 9:00

Synligt Gult band för hundar som behöver extra utrymme.

Bindande anmälan via formuläret. Återbetalning sker endast med veterinärs intyg gällande tävlingsdagen alt uppflytt el löp hos tik.

KOSTNAD: 480kr

På söndagen kommer meddelande om man fått reserverad plats på tävlingen. Garanterad plats har man först när betalning skett, hur detta görs kommer i mailet.

 

 


VÄLKOMNA

Önskar

Jessica-Linnea-Maria